woensdag 13 februari 2008

In SharePoint (zowel WSS 3.0 en MOSS) kan er gebruik gemaakt worden van de structuurweergave (Tree View). Het activeren van dit handige navigatiehulpmiddel kan via de Site-instellingen.



Als voorbeeld zijn de volgende mappen geplaatst: Afdelingen, Software Solutions en SharePoint implementaties waadoor we drie niveaus krijgen.



De navigatie heeft een vaste breedte en hoogte waardoor er scrollbalken verschijnen. Om de breedte en hoogte dynamisch te maken, zodat deze zicht aanpast aan de inhoud, moet het volgende gebeuren:

-> Open de desbetreffende masterpage zoals default.master in bijvoorbeeld SharePoint Designer




-> Zoek de volgende tag:
sharepoint:sprememberscroll runat="server" id="TreeViewRememberScroll" onscroll="javascript:_spRecordScrollPositions(this);" style="overflow: auto;height: 400px;width: 150px; "



-> Vervang de vaste height en width met auto:
sharepoint:sprememberscroll runat="server" id="TreeViewRememberScroll" onscroll="javascript:_spRecordScrollPositions(this);" style="overflow: auto;height: auto;width: auto;
"
Nu krijgt de structuurweergave een dynamische afmeting:

1 Comment:

  1. Jan V said...
    Wat ik mij afvroeg, kun je dit soort dingen niet in CSS oplossen?
    Je zou dan alle stijlen uit een pagina kunnen halen en dit in CSS plaatsen. Je hebt dan beter overzicht van wat je op alle pagina's aan het doen bent lijkt mij.

Post a Comment